Hoe lid worden?

Beroepsjournalisten (dus erkend door de erkenningscommissie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken) die actief zijn binnen de sportjournalistiek, worden ambtshalve als lid aanvaard. Zij moeten wel een toetredingsformulier invullen.

Niet-beroepsjournalisten moeten door de directie van hun medium voorgedragen worden. Hun aanvraag tot lidmaatschap moet worden gesteund door twee beroepsleden-peters, en wordt in eerste aanleg onderzocht door onze taalvleugels, de VBS (Nederlandstaligen) en APFJS (Franstaligen).

De professionele en niet-professionele leden krijgen van Sportspress.be de sportperskaart die voor de klassieke competities toegang geeft tot de perstribune in de sportstadions. De plaatsing, het volume van die perstribune en andere specifieke regelingen zijn door Sportspress.be conventioneel geregeld met de grootste internationale en nationale sportbonden. Zo is er een convenant met de Profliga, KBVB en KBBB. Voor sportmanifestaties met grote media-impact werkt Sportspress.be met specifieke event-accreditaties, beperkt per medium en op naam, precies zoals dat ook internationaal gebeurt. Niet-professionele leden die toegang willen krijgen tot wedstrijden in de Jupiler League moeten bovendien in het bezit zijn van een voetbalkaart. Deze kaart wordt jaarlijks door Sportspress.be uitgereikt aan de erkende media.


Aanvraagformulier

Het aanvraagformulier moet mede worden ondertekend door twee beroepsleden van Sportspress.be. Het ingevulde formulier moet samen met één pasfoto worden teruggestuurd naar het secretariaat op volgend adres:

Sportspress.be
Joseph Hanse Square 1
App. C401 bus 9
1200 Brussel

 Download hier het aanvraagformulier

Mutatieformulier

Het mutatieformulier moet worden gebruikt door leden die ofwel van werkgever ofwel van statuut veranderen. Het is in dat geval niet nodig een pasfoto op te sturen.

 Download hier het mutatieverzoek