AIPS-congres in Brussel

  •  21.03.2018

Zoals u wellicht weet is Sportspress.be aangesloten bij de internationale sportpersbond AIPS. De AIPS organiseert elk jaar een congres; in 2018 zou dat congres plaatsvinden in Antalya, Turkije.

De Raad van Bestuur van Sportspress.be vond de keuze voor Turkije ongepast, gezien de problematische toestand m.b.t. de persvrijheid in dat land. Sportspress.be besloot eind vorig jaar dan ook om in 2018 niet deel te nemen aan het AIPS-congres. Elf andere Europese landen namen dezelfde beslissing: Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, IJsland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland.

Intussen heeft de AIPS het congres in Antalya geannuleerd wegens "technische redenen". Er is meteen gezocht naar een alternatieve locatie, en de keuze is uiteindelijk gevallen op Brussel. Het congres zal plaatsvinden van 7 t/m 10 mei in Hotel Le Plaza in onze hoofdstad. De kosten van de organisatie zullen worden gedragen door de AIPS, maar Sportspress.be heeft de AIPS de voorbije weken logistiek bijgestaan, en we zullen dat ook de komende maanden blijven doen.