Ongewenste mails van voetbalclubs

De voorbije maanden kregen we bij Sportspress.be herhaaldelijk klachten binnen over ongewenste commerciële mails die door een aantal profclubs uit het voetbal verzonden werden aan onze leden. Uiteindelijk blijkt het probleem ontstaan te zijn bij de invoering van het Roboticket voor de pers.
De Pro League laat ons in dat verband het volgende weten: “Sportspress leverde ons een mailingbestand aan om vlotter accreditaties te kunnen toewijzen in het kader van de Pro League-wedstrijden. Dat bestand werd integraal ingeladen in Roboticket, zoals samen met Sportspress besproken. Aan elk mailadres koppelt onze CRM-partner echter automatisch marketingvoorkeuren. Bij het massale inladen van de gegevens had dit niet mogen gebeuren. Het gevolg van deze nalatigheid is dat de journalisten op de lijst van Sportspress ingeschreven werden voor alle (fan)mails van onze clubs. We bieden hiervoor onze excuses aan.”
De eenvoudigste en snelste manier om deze mails niet langer te ontvangen, bestaat erin om u uit te schrijven bij elke clubmail afzonderlijk.
Sportspress.be werkt intussen samen met de Pro League aan een vereenvoudiging van het accreditatiesysteem in het profvoetbal. In gezamenlijk overleg op 17 oktober 2023 werden daartoe de eerste stappen gezet.