Over Sportspress.be

Waar staat Sportspress.be voor?

Sportspress.be is een organisatie van en voor de Belgische sportjournalisten, fotografen en medewerkers van de verschillende televisiezenders. Aanvankelijk ging onze vereniging door het leven als de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten (BBS), die als sinds 1913 de werking van de sportpers in België organiseert.

Sportspress.be telt momenteel een kleine 1000 professionele en niet-professionele leden uit alle officieel erkende media, gaande van de schrijvende pers (kranten, tijdschriften, online), over de klank- en beeldpers (fotografen, radio en televisie) en de nieuwe media. Het hoofddoel van Sportspress.be bestaat erin de werkomstandigheden van de erkende sportpers te faciliteren.

Wat doet Sportspress.be?

Sportspress.be verstrekt een jaarlijks hernieuwbare Sportspress.be-kaart aan al haar leden. Wie in de sportjournalistiek aan de slag wil, komt terecht bij Sportspress.be. om het lidmaatschap van de vereniging aan te vragen.

Sportspress.be waakt doorlopend over de werkomstandigheden van de sportpers en werkt waar nodig aan een verbetering van de mediavoorzieningen tijdens sportevenementen. Daarvoor onderhoudt Sportspress.be contacten met de grootste sportfederaties van het land. Via overleg met deze federaties maakt Sportspress.be afspraken over werking van de sportpers, zodat journalisten en fotografen optimaal hun werk kunnen doen.

Sportspress.be verzorgt in samenwerking met clubs, bonden en organisatoren de media-accreditaties voor sportevenementen en toernooien in België.

Sportspress.be beheert ook de praktische werking van buitenlandse journalisten op sportevenementen in België.

Sportspress.be zorgt ook voor de accreditatie van Belgische journalisten en fotografen op sportmanifestaties in het buitenland. Bij grote evenementen in het buitenland als de EK’s en WK’s voetbal en de Olympische Spelen, dient Sportspress.be het belang van de Belgische sportpers door het uitsturen van een perscoördinator.

Sportspress.be selecteert de genomineerden en kiest de laureaten van zijn trofeeën Sportman/Vrouw van het Jaar, Belofte van het Jaar en Ploeg van het Jaar. In partnership met Golazo sports en VRT Sporza worden die laureaten gehuldigd tijdens het jaarlijkse Sportgala.

Waar vindt u Sportspress.be?

Adres: Joseph Hanse Square 1 bus 9, 1200 Brussel
Email: info@sportspress.be
Telefoon: 02/511 46 31
Website: www.sportspress.be

Hoe bereikt u het kantoor van Sportspress.be?

Met de auto
De Joseph Hansesquare ligt vlakbij de Woluwelaan en het Sodehotel. Je kan gebruik maken van de betaalparking aan de Maria-Hemelvaartlaan (Avenue de l’Assomption), op een honderdtal meter van de Joseph Hansesquare.

Met het openbaar vervoer
Ons kantoor ligt op wandelafstand van metrostation Alma (lijn 1). Als je uit het centrum van Brussel komt, neem dan een metro richting 1 Stokkel. De omgeving rond het metrostation is weinig overzichtelijk. Je doet er dan ook goed aan om vanaf daar te bellen met ons secretariaat, waar men je verder zal begeleiden richting Joseph Hanse Square.