Roboticket in het voetbal

Vanaf dit weekend wordt het Roboticket voor de pers geïntroduceerd in de Belgische voetbalcompetitie. Dit Roboticket moet voor uniformiteit zorgen in de accreditaties voor heel het Belgisch profvoetbal. Waar vroeger bovenop de accreditatie bij de ene club een polsbandje en bij de andere een clubkaart of een bijkomend ticket gehanteerd werd, wordt het Roboticket voortaan overal en altijd het enige toegangsmiddel voor de pers.
Voor elke wedstrijd waarvoor u als voetbaljournalist geaccrediteerd bent bij Sportspress.be, zal u een toegangsticket (eventueel met parkingticket) toegestuurd worden. Dit ticket met een toegangscode moet uitgeprint en vervolgens in vier geplooid worden. Deze tickets moeten worden aangebracht in plastic hoesjes, die u vanaf de eerste speeldag bij onze syndics kan verkrijgen. Het is de bedoeling dat journalisten deze plastic hoesjes bijhouden om er telkens een nieuwe accreditatie in op te bergen. Het Roboticket moet voor, tijdens en na de wedstrijd zichtbaar gedragen worden.
De introductie van het Roboticket heeft consequenties voor de accreditatietermijn. Om de administratieve afhandeling van het Roboticket vlot te laten verlopen, moeten accreditatie-aanvragen uiterlijk 72 uur voor de wedstrijd ingediend worden bij Sportspress.be. Concreet betekent dit: uiterlijk op dinsdagavond voor de wedstrijden van vrijdagavond en uiterlijk op woensdagavond voor alle wedstrijden van het weekend.